25. oktoober 2009

SportTracks

 Sporttracks on saadaval juba jupp aega ka Linuxile. Oma orienteerumispäeviku vaatamine/täiendamine oli üks põhjuseid, miks ma aeg-ajalt oma Windowsiga masinat käivitasin, kuid nüüd on ka see kadunud.

Iseenesest tundub kõik lihtne - mono on sul arvutis olemas, sikuta ainult SportTracks alla ja käivita. Tegelikult aga sain siukse errordise:

** (SportTracks.exe:2808): WARNING **: The following assembly referenced from /home/jjk/Tõmbamised/sporttracks-2.1.3478/SportTracks.exe could not be loaded:
     Assembly:   System.Windows.Forms    (assemblyref_index=1)
     Version:    2.0.0.0
     Public Key: b77a5c561934e089
The assembly was not found in the Global Assembly Cache, a path listed in the MONO_PATH environment variable, or in the location of the executing assembly (/home/jjk/Tõmbamised/sporttracks-2.1.3478/).


** (SportTracks.exe:2808): WARNING **: Could not load file or assembly 'System.Windows.Forms, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089' or one of its dependencies.

Unhandled Exception: System.TypeLoadException: Could not load type 'ZoneFiveSoftware.SportTracks.Application' from assembly 'SportTracks, Version=2.1.3478.21513, Culture=neutral, PublicKeyToken=null'.

Mida siis teha vaja oli? installida libmono-winforms2.0-cil pakk (sudo apt-get install libmono-winforms2.0-cil) ja kõik lahenes imeväel.



Milleks SportTracks hea on? Võimaldab su GPS träki ilusti arvutis spordisündmuseks teha ja sedamoodi saad neid võrrelda ja hiljem ka analüüsida. Mumeelest üks parimaid vahendeid mitte ainult orienteerujale vaid ka niisama metsajooksjale-rattasõitjale.

SportTracksil on mumeelest siiski üks tõsine jama - nimelt ei ole võimalik orienteerumiskaarti sinna träki alla lisada ja pead leppima vaid Google Maps kaartidega. Asi seegi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar